Videochatten met een dokter in de strijd tegen het coronavirus

Beste,

Wij willen samen met  verzekeraar AXA, de overheid en de medeburgers actief meehelpen aan de bestrijding van het coronavirus. Daarom breidt AXA hun bestaande platform voor videoconsultatie met dokters tijdelijk uit en stellen het gratis ter beschikking voor wie zich ziek voelt en een vermoeden heeft besmet te zijn met het coronavirus*.

Zo kunnen u, uw familie, collega’s en vrienden voortaan van deze medische videoconsultatiedienst ‘Doctors Online’ gebruikmaken, 7 dagen per week, van 9 uur ’s ochtends tot 18u ’s avonds. En dit via een link op de homepagina van axa.be.

Hoe werkt Doctors Online?

  • Ga naar axa.be om een videoconsultatie met een dokter in te plannen.
  • U ontvangt een bevestiging van de afspraak per sms of e-mail, met een link en unieke toegangscode om door te gaan naar de virtuele wachtkamer.
  • Op het uur van de afspraak, zal de dokter de videoconsultatie opstarten. U heeft dus een computer, laptop, tablet of smartphone nodig, voorzien van een internetverbinding en camera. 

We stellen alles in het werk om ook in deze uitzonderlijke omstandigheden, een optimale steun te garanderen in het Nederlands, Frans en Engels. Deze dienst is eveneens beschikbaar voor Belgen die zich momenteel in het buitenland bevinden.

U mag deze mail ook gerust doorsturen naar andere mensen om hen op de hoogte te brengen van deze dienst. Hiermee hopen wij een steentje bij te dragen in de strijd tegen de uitbreiding van het coronavirus. #samentegencorona

Het WDR Team

*Het is niet mogelijk om via deze dienst een medisch attest voor arbeidsongeschiktheid te bekomen. Met Doctors Online willen we vooral een eerste medisch advies geven en informeren over de te nemen maatregelen volgens de toestand van de patiënt.