Reisbijstand ?

De zomervakantie nadert met rasse schreden.  Toe aan een welverdiende vakantie?  Voor een zorgeloze reis is een goede bijstandsverzekering zeker een must.  Hierdoor geniet u de beste bescherming indien u in het buitenland ziek wordt of een ongeluk heeft.  Een reisverzekering is niet verplicht, behalve voor bepaalde bestemmingen zoals Rusland, China, Cuba of Algerije.  Voor alle overige landen is zo’n verzekering wel sterk aan te raden.

Een overzicht van de mogelijke verzekeringsformules.

Voertuigbijstand

Technische panne aan uw voertuig in België of in een ander Europees land?  Vervelende kwestie, altijd en overal!  De pechverhelper tracht uw wagen in bepaalde gevallen ter plaatse te herstellen.  Indien dat niet lukt, wordt uw voertuig naar een dichtstbijzijnde garage gesleept en een vervangwagen kan eventueel ook voorzien worden.

Personenbijstand

Stel, u krijgt op reis te maken met een onverwachts gezondheidsprobleem.  Soms is het noodzakelijk en belangrijk dat u meteen gerepatrieerd wordt.  Maar indien mogelijk, verkiest u toch nog op uw bestemming te blijven en pas na afloop van uw vakantie naar huis te gaan.  Als dat voor u het beste is, kan dat.  Zo kan u nog heerlijk met uw gezin of vrienden van de vakantie blijven genieten.

Annulatie- & compensatieverzekering

Een annulatieverzekering biedt u financiële bescherming bij onvoorziene omstandigheden die u beletten op reis te vertrekken of u verplichten uw reis vroegtijdig stop te zetten.  Ruime keuze uit tijdelijke formules, gelinkt aan één specifieke reis, of jaarformules die al uw reizen gedurende 365 dagen dekken.  Niet alle annulatieverzekeringen zijn gelijkwaardig ; sommige bieden slechts bescherming bij een klein aantal gebeurtenissen, andere beperken heel sterk de maximumbedragen van hun tussenkomsten.

Wat indien u uw reis ter plaatse vroegtijdig moet onderbreken?  Voor de dagen dat u niet van uw vakantie kan verder genieten, krijgt u een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen omdat u bijvoorbeeld meteen naar huis moet of door een ziekenhuisopname.

Bagageverzekering

Als u op reis vertrekt, wil u natuurlijk niet dat er iets verkeerd loopt met uw bagage.  Zo’n tegenslag kan helaas iedereen overkomen.  Een moment van onoplettendheid op de luchthaven, aan het hotel of op het strand en uw bagage kan gestolen worden.  Allesbehalve prettig natuurlijk, maar gelukkig kan u zich hiertegen wel verzekeren.

Hoe gebeurt de waardebepaling?  De schadevergoeding na verlies of diefstal van uw bagage wordt berekend op basis van de aankoopwaarde van uw bagage, ook al is de prijs van de spullen in uw koffer niet altijd makkelijk te bewijzen.

Meer info?  Contacteer ons vrijblijvend.

Auteur: Niko Lerminiaux, productie- en schadebeheerder WDR verzekeringen