Rechtsbijstandverzekering is fiscaal aftrekbaar

Heb je nog geen aparte rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan is het nu het moment, want sinds september zijn de kosten hiervoor fiscaal aftrekbaar.

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar wie al een juridisch geschil heeft meegemaakt weet dat de kosten torenhoog kunnen zijn, zeker als zo’n zaak lang aansleept. Met een rechtsbijstandverzekering ben je beschermd tegen deze kosten, of je schuld treft of niet.

Bij je brand-, auto- of familiale verzekering kan je een extra dekking nemen voor rechtsbijstand, maar die geldt alleen voor specifieke schadegevallen gekoppeld aan die verzekering.  Met een aparte rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd tegen allerhande gerechtelijke procedures. Denk aan de grotere bouwgeschillen, echtscheidingen, onenigheid met de fiscus, conflicten over ontslagvergoedingen of kapotte producten… Er eentje aanschaffen is vandaag echt geen overbodige luxe.

De overheid moedigt deze algemene rechtsbijstandsverzekering dan ook aan met een belastingvoordeel (dit voordeel geldt dus niet voor het luik rechtsbijstand dat bij een andere verzekering hoort). Zo kan iedereen zich gemakkelijker beschermen in juridische geschillen.

Misschien heeft u al bericht gekregen van uw verzekeraar over dit onderwerp en een voorstel voor het upgraden van uw polis. Andere verzekeraars zullen misschien wachten op vragen van hun klanten voor ze een aanpassing van de polis overwegen. Is zo’n ruimere dekking ook interessant voor jou? Wil je advies krijgen over wat de beste bescherming voor jou is? De specialisten van WDR Verzekeringen helpen je graag.

Aarzel dus niet om ons te contacteren als je meer inlichtingen hierover wenst.