Familiale verzekering

Een familiale verzekering, ook wel een gezinspolis of gezinsverzekering genoemd, is niet verplicht maar wel sterk aangeraden. Ze dekt u in indien u of een gezinslid per ongeluk schade toebrengt aan een derde. Stel: uw hond bijt een bezoeker of uw kind trapt met zijn voetbal een autoruit in. Als de benadeelde persoon bijvoorbeeld een schadevergoeding eist, komt de familiale verzekering tussen.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Een BA familiale verzekering dekt uw burgerlijke aansprakelijkheid. Wat betekent dat? Indien iemand door uw fout of nalatigheid schade oploopt, bent u daar aansprakelijk voor. In principe betekent dit dat u verplicht bent om de schade te herstellen of een schadevergoeding te betalen.

Als u die schade onopzettelijk hebt veroorzaakt, zorgt een BA-verzekering ervoor dat het slachtoffer vergoed wordt.

Kinderen en huisdieren

Mensen met kinderen of huisdieren vinden het vaak vanzelfsprekend om een familiale verzekering te nemen. Maar ook als u geen van beide hebt, is zo’n verzekering erg nuttig: een ongeval is snel gebeurd, en u hebt er weinig controle over. De onverwachte kosten die erbij komen, kunnen een flinke hap uit uw budget zijn. Met een BA familiale verzekering vermijdt u dit soort onverwachte kosten.

Verschillen in formules

Het principe van een familiale verzekering is meestal wel duidelijk, maar in de praktijk hebben veel mensen toch nog vragen. Er zijn dan ook verschillen tussen polissen van verschillende verzekeraars. Die verschillen uiten zich bijvoorbeeld in:

  • de franchise (hoeveel u zelf moet bijdragen)
  • het bedrag dat gedekt wordt
  • in welke landen de familiale verzekering geldt

Familiale verzekeringen vergelijken

Het is dan ook verstandig om verschillende polissen te vergelijken. WDR kan u als onafhankelijk makelaar inlichten over de verschillen tussen verzekeraars en polissen. We helpen u op weg om de familiale verzekering te kiezen die het meest voldoet aan uw noden en het best past bij uw situatie.