Verzekering gewaarborgd inkomen

Stel: u bent door ziekte of een ongeval langdurig arbeidsongeschikt. U krijgt wel een vergoeding van de sociale zekerheid, maar voor een zelfstandige ligt die erg laag. Vaak is deze som niet voldoende om dezelfde levensstandaard te kunnen aanhouden.

Met een verzekering gewaarborgd inkomen dekt u zich in tegen dergelijke situaties. Indien u arbeidsongeschikt wordt, compenseert uw verzekeraar uw inkomensverlies door u ofwel maandelijks een bedrag te betalen, ofwel door in één keer een bedrag uit te betalen.

Welke waarborg?

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen een verzekering gewaarborgd inkomen. Zo kan u uw waarborg kiezen: een dekking voor alle ziektes en ongevallen of alleen voor ziektes en niet voor ongevallen.

Verschillende uitkeringssystemen

Daarnaast zijn er ook verscheidene systemen om te bepalen hoe uw uitkering er zal uitzien in geval van arbeidsongeschiktheid: een vaste uitkering of een uitkering die elk jaar stijgt. Naargelang uw keuze wordt ook het bedrag van uw premie bepaald.

Bij sommige verzekeraars kan u er tevens voor kiezen om gedurende de eerste periode van uw arbeidsongeschiktheid een lagere uitkering te ontvangen. In dit geval betaalt u een lagere premie.

Fiscaal voordelig

Een polis gewaarborgd inkomen is fiscaal voordelig op twee manieren:

  • De premies zijn fiscaal aftrekbaar. Ze kunnen voor 100% worden afgetrokken van uw beroepsinkomsten.
  • In geval van arbeidsongeschiktheid wordt uw uitkering minder zwaar belast. Het gaat immers om een vervangingsinkomen, waarvoor een lagere aanslagvoet geldt.

Polissen verzekering gewaarborgd inkomen vergelijken

Als onafhankelijk makelaar is WDR Verzekeringen de ideale partij om polissen voor u te vergelijken. Wij bieden formules aan van verscheidene verzekeraars, waarbij we samen met u kiezen welke het beste bij u en uw bedrijf past. Zo krijgt u de garantie dat u de beste verzekeringspolis krijgt voor uw situatie.

Offerte aanvragen

Ook voor particulieren

Ook als werknemer is een verzekering voor gewaarborgd inkomen geen overbodige luxe. De uitkering die je via de sociale zekerheid krijgt, is iets hoger. Maar als je langdurig arbeidsongeschikt bent, is een aanvullende verzekering welkom om het inkomensverlies te beperken.